Skip the navigation

Hemlagad tapenade

KitchenAid Chef

Servera den här salta olivblandningen med knaprig crostini.

tapenade_thumbnail.jpg

Hemlagad tapenade

KitchenAid Chef

Servera den här salta olivblandningen med knaprig crostini.

Redskap

FoodProcessor
Förberedelser
5min
Totalt
5min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

120 g gröna oliver, urkärnade

90 g svarta oliver, urkärnade

50 g rostad röd paprika

1/4 citron

1 vitlöksklyfta

5 g persilja

60 ml olivolja

1 baguette

1 msk olivolja

Steg för steg

  1. Lägg de två typerna av oliver och rostad paprika i den sladdlösa hackaren. Pressa citronen och tillsätt persilja, vitlök och 60 ml olivolja. Vrid till hastighet 2 och pulsera 20 gånger till önskad konsistens.

  2. Skär baguetten i tunna skivor och pensla med resten av olivoljan. Ställ in brödrosten på önskad rostnivå. Lägg det skivade brödet i brödrostens fack för att rosta.