Den bästa hemlagade pizzadegen
Den bästa hemlagade pizzadegen
Redskap
Ingredienser
800 g vetemjöl
200 g mannagryn
1 msk havssalt
14 g jäst
nypa sockerrör
650 ml vatten
Steg för steg
Börja med att hälla 800 g vetemjöl i skålen och tillsätt sedan 200 g mannagryn för en mer autentisk smak och konsistens, 1 matsked havssalt, 14 g jäst och en nypa sockerrör. Lägg sedan åt sidan 130 till 260 g mjöl. Sätt i den spiralformade PowerKnead™-degkroken, höj skålen och välj hastighet 2. Knåda i cirka 15 sekunder tills ingredienserna blandas, använd sedan stänkskyddet för att gradvis tillsätta 650 ml vatten och resterande mjöl till blandningen. Rör i cirka 4 minuter tills degen inte längre fastnar på sidorna av skålen och känns smidig och elastisk. Sänk ned skålen och ta sedan bort degen. Om du förväntar dig 12–16 gäster, upprepa processen. Om inte, placera skålen säkert i diskmaskinen så att du stolt kan presentera din souschef den kvällen!
Strö mjöl på utsidan av degen, täck högen med plastfolie och låt vila i cirka 8 timmar under en handduk vid rumstemperatur, vilket gör att degen kan spridas tunt och lätt. Dela degen i så många bollar som enskilda pizzor du vill förbereda och låt dem vila i ytterligare 3–4 timmar. Gör bottnarna för varje pizza cirka 15–30 minuter innan matlagningen. Ta en deg, strö över lite mjöl och rulla ut den i en cirkel som är en halv CENTIMETER tjock och cirka tio CENTIMETER i diameter, så att även den sista biten blir varm. När du har förberett alla bottnar, värm ugnen till 250 °C och lägg på de ingredienser du vill ha på pizzorna. Tillaga i 7–10 minuter på ugnens nedre hyllor tills kanterna är gyllenbruna och krispiga.
Föreslå några ovanliga kombinationer av ingredienser såsom söt bacon med timjan, ost och ruccola med citron, bacon, mozzarella, röd paprika och tomater, mozzarella, pumpa, rotselleri, mangold, lök, puntarelle och taleggio-ost, endiv, oliver, sardeller och kapris, mozarella, tonfiskfilé och Tropea-lök, kikärter, blåfenad tonfisk och pesto.