Hemlagad löksoppa
Den här härliga löksoppan är mycket smakrik och toppad med bröd och ost!
Hemlagad löksoppa
Den här härliga löksoppan är mycket smakrik och toppad med bröd och ost!
Redskap
Ingredienser
2,5 stora lökar
3 msk smör
90 ml vitt vin
1/2 l köttbuljong
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1,5 knippe färsk timjan
1 färska lagerblad
75 g gruyère-ost
1/2 baguette
Steg för steg
Skiva löken tunt med matberedarens skärskiva.
Smält smöret i en stor gryta och tillsätt löken. Rör runt i löken så att den täcks helt av smöret.
Karamellisera löken långsamt på låg värme. Lägg inte på locket och rör inte om i löken för mycket. Den här processen kan ta upp till 45 minuter.
Tillsätt vitt vin, höj värmen och tillaga i fem minuter.
Tillsätt buljongen, salt och peppar och färska örter. Låt sjuda under lock i 30 minuter.
Använd foodprocessorn med skärskiva för att riva gruyère-osten.
Skär brödet i skivor och strö över ost. Ställ in brödet i ugnen tills osten börjar bubbla och bli lite brun.
Servera soppan i djupa skålar och täck den med brödskivorna.