Hemlagade bagels
Det här är ett superenkelt recept på härligt sega New York-bagels.
Hemlagade bagels
Det här är ett superenkelt recept på härligt sega New York-bagels.
Redskap
Ingredienser
280 ml vatten, ljummet
20 g strösocker
7 g torrjäst
440 g vetemjöl
2 tsk salt
2 msk vallmofrön
Steg för steg
Det här receptet räcker till 8 bagels.
Häll vatten, strösocker och torrjäst i kannan till din matberedare och sätt fast degkniven. Kör på pulshastighet 5 gånger och låt vila i 5 minuter.
Tillsätt hälften av mjölet och börja blanda på hastighet 1. Tillsätt resten av mjölet lite i taget. Blanda tills du får en klibbig men slät deg. Flytta degen till en oljad skål och låt vila i 1 timme på en varm plats.
Tryck ned den jästa degen och skär den i 8 lika stora bitar. Forma till bollar och gör ett hål genom att trycka ned pekfingret i mitten av degbollarna. Svinga degen runt ett finger för att skapa en 4 cm bred öppning. Låt vila i tio minuter.
Häll vatten i en stor kastrull och sjud upp. Koka dina bagels i 30 sekunder på varje sida. Lägg dina bagels på en bakplåt med bakplåtspapper och pensla med vispat ägg. Strö frön på dina bagels. Grädda i 20 minuter på 220 °C.