Hemgjord pumpalatte
Den här säsongsbaserade drycken kombinerar traditionella höstkryddor med ångad mjölk och espresso. Avnjut den toppad med vispad grädde.
Hemgjord pumpalatte
Den här säsongsbaserade drycken kombinerar traditionella höstkryddor med ångad mjölk och espresso. Avnjut den toppad med vispad grädde.
Redskap
Ingredienser
1 nypa kanel
1 nypa ingefära
1 nypa muskot
1 nypa kryddnejlika
1/2 msk farinsocker
230 ml mjölk
1 tsk vaniljextrakt
2 msk pumpapuré
50 ml (en dubbelshot) espresso
Steg för steg
Blanda kryddorna och sockret.
Tillsätt kryddor, socker och mjölk i kastrullen på medelstark värme och vispa försiktigt.
Vispa ned vaniljextrakt och pumpapuré och låt sjuda i fem minuter.
Under tiden häller du den dubbla espresson i din favoritkopp.
Tillsätt mjölkblandningen i espresson.
Toppa med vispad grädde och strö över nyriven kanel.
Använd havremjölk om du vill ha ett mjölkfritt alternativ.