Havregrynskakor med sylt
Sega kakor fyllda med sylt som passar perfekt som eftermiddagssnacks.
Havregrynskakor med sylt
Sega kakor fyllda med sylt som passar perfekt som eftermiddagssnacks.
Redskap
Ingredienser
150 g havregryn
1 ägg
225 g osötat jordnötssmör
190 g ljust farinsocker
40 g hallonsylt
Steg för steg
Fäst mjölkvarnen av metall på köksmaskinen och tillsätt havregrynen. Ställ in kvarnen på inställningen för medelgrovt genom att vrida på justeringsvredet. Ställ en skål under kvarnen, vrid hastigheten till 10 och fånga upp havremjölet.
Mät upp 60 g havremjöl, lägg det i skålen på köksmaskinen och fäst en flatblandare.
Tillsätt ett ägg, jordnötssmör och ljust farinsocker. Blanda på hastighet 2 tills degen tar form.
Skopa ut ca 30 g deg per kaka och rulla den till en boll. Platta försiktigt till kakan och tryck sedan med en gaffel för att skapa ett korsmönster.
Grädda kakorna på 180 °C i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Lägg en liten sked sylt på ena halvan av kakorna och vik ihop dem så att de blir som små mackor.