Hasselnötsmjölk
En växtbaserad chokladmjölk utan laktos – full av nötig smak.
Hasselnötsmjölk
En växtbaserad chokladmjölk utan laktos – full av nötig smak.
Redskap
Ingredienser
150 g hasselnötter
1 l vatten
2 1/2 msk kakaopulver, osötat
1 tsk vaniljextrakt
1 msk lönnsirap
1/4 tsk salt
Steg för steg
Täck hasselnötterna med kokande vatten och låt ligga i minst 1 timme, upp till 12 timmar. Häll av de blötlagda hasselnötterna och häll dem i KitchenAid-blendern. Tillsätt vatten.
Blanda på hastighet 5 i 1 minut tills det är krämigt och slätt. Sila genom en ostduk eller tunn handduk. Pressa ut all överflödig vätska.
Häll tillbaka hasselnötsmjölken i blendern och tillsätt kakaopulver, vaniljextrakt, lönnsirap och salt. Blanda på hastighet 5 tills allt har gått ihop.
Förvara mjölken i en förseglad flaska eller burk upp till 4 dagar i kylskåp. Skaka innan servering.