Skip the navigation

Hasselnötsmjölk

KitchenAid Chef

En växtbaserad chokladmjölk utan laktos – full av nötig smak.

hazelnutmilk thumbnail

Hasselnötsmjölk

KitchenAid Chef

En växtbaserad chokladmjölk utan laktos – full av nötig smak.

Redskap

Blender
Förberedelser
10min
Vila
1h
Totalt
1h10
Portioner
6
Svårighet
Medel

Ingredienser

150 g hasselnötter

1 l vatten

2 1/2 msk kakaopulver, osötat

1 tsk vaniljextrakt

1 msk lönnsirap

1/4 tsk salt

Steg för steg

  1. Täck hasselnötterna med kokande vatten och låt ligga i minst 1 timme, upp till 12 timmar. Häll av de blötlagda hasselnötterna och häll dem i KitchenAid-blendern. Tillsätt vatten.

  2. Blanda på hastighet 5 i 1 minut tills det är krämigt och slätt. Sila genom en ostduk eller tunn handduk. Pressa ut all överflödig vätska.

  3. Häll tillbaka hasselnötsmjölken i blendern och tillsätt kakaopulver, vaniljextrakt, lönnsirap och salt. Blanda på hastighet 5 tills allt har gått ihop.

  4. Förvara mjölken i en förseglad flaska eller burk upp till 4 dagar i kylskåp. Skaka innan servering.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.