Halloweenkaka med pumpa
Den här saftiga pumpakakan med färskostkräm och apelsinglasyr blir din favoritdessert i höst.
Halloweenkaka med pumpa
Den här saftiga pumpakakan med färskostkräm och apelsinglasyr blir din favoritdessert i höst.
Redskap
Ingredienser
300 g vetemjöl
300 g farinsocker
2 tsk bikarbonat
150 g russin
1/2 tsk salt
4 ägg, vispade
200 g smör, smält
1/2 apelsin, juice
400 g pumpa, skalad
200 g färskost
85 g smör, mjukt
100 g florsocker
1 apelsinskal
1 msk apelsinjuice
4 tsk kanel
2 tsk mald ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
1/2 tsk mald muskot
Steg för steg
Fäst siktaren och vågdelen på köksmaskinen. Sikta mjölet, kryddblandningen (tre teskedar), salt och bikarbonat på hastighet 4. Tillsätt mörkt farinsocker och russin.
Fäst flatblandaren och blanda på omrörningshastighet i 30 sekunder. Tillsätt de vispade äggen, smält smör och apelsinjuice. Blanda på hastighet 4 tills den är väl blandad.
Fäst skiv-/strimlingsdelen utrustad med en mellangrov strimlingskniv på köksmaskinen. Strimla pumpan i skålen med smeten på hastighet 4.
Blanda med en gummispatel tills den är ordentligt blandad.
Värm ugnen till 180 °C. Täck en kvadratisk bakform på 23 x 23 cm med bakplåtspapper.
Häll smeten i formen och grädda i 30 minuter eller tills den är gyllenbrun. Låt svalna helt.
Så här gör du glasyren: Lägg färskost, mjukt smör, florsocker, apelsinskal och apelsinjuice i köksmaskinens skål med flatblandaren.
Blanda tills den blir slät och krämig.
Bred ut glasyren på kakans ovansida.