Halloweencheesecake med spindelnätsmönster
Den här spöklika Halloweencheesecaken lyfter festen.
Halloweencheesecake med spindelnätsmönster
Den här spöklika Halloweencheesecaken lyfter festen.
Redskap
Ingredienser
2 msk strösocker
6 msk smör, smält
150 g oreokakor
450 g färskost, rumstempererad
1 tsk vaniljextrakt
125 g florsocker
40 g gräddfil
60 g vispgrädde, kall
1 tsk svart gelfärg
450 g färskost
Steg för steg
Lägg oreokakor, smält smör och socker i foodprocessorn och blanda på hastighet 2 tills de blandas väl.
Tryck ut blandningen på botten av en form med löstagbar kant som är klädd med bakplåtspapper. Lägg in i frysen tills fyllningen är klar.
Lägg färskost, vaniljextrakt och florsocker i skålen till köksmaskinen med ballongvisp. Blanda på hastighet 6 i 2 minuter.
Blandningen ska vara lätt och luftig.
Tillsätt vispgrädde och gräddfil och blanda på hastighet 6 tills blandningen är väldigt tjock och krämig.
Fördela fyllningen jämnt på den förberedda botten. Slå formen mot köksbänken några gånger för att sprida fyllningen jämnt.
Lägg den svarta färgblandningen (svart gelfärg för livsmedel blandat med färskost) i en liten smetfördelare och gör en spiral i cheesecakesmeten. Börja i mitten av cheesecaken och fortsätt ut mot kanten.
Ta ett rent spett och rita linjer från mitten av kakan mot kanten. Rengör spettet varje gång du gör en ny linje.
Ställ cheesecaken i kylen i minst fyra timmar.
Ta bort formens kant och bakplåtspappret innan du skär kakan.