Hallonmarshmallows
Söta och fruktiga små kuddar.
Hallonmarshmallows
Söta och fruktiga små kuddar.
Redskap
Ingredienser
200 ml vatten
500 g strösocker
1,5 msk glykos
2 äggvitor
20 g gelatinblad
250 g hallon
100 g florsocker
50 g majsstärkelse
Steg för steg
Receptet räcker till 18 marshmallows.
Lägg två remsor bakplåtspapper i en hög bakplåt eller ugnssäker form.
Lägg hallonen i en liten kastrull och rör om på medelvärme tills bären har finfördelats. Tryck dem genom en sil, ställ saften åt sidan och kasta fröna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem ligga i blöt.
Häll upp vatten, strösocker och glykos i en liten kastrull och värm på medelvärme under omrörning tills sockret har lösts upp. Höj värmen och låt sockret koka i 10 minuter. Stäng av värmen.
Vispa äggvitorna på hastighet 6 tills mjuka toppar bildas. Häll långsamt i sockerlagen medan du vispar på hög hastighet. När all sockerlag har blandats in tillsätter du de utkramade gelatinbladen. Vispa i 10 minuter tills en styv, blank blandning bildas.
Fördela marshmallowblandningen i två skålar. Rör i det mesta av hallonsaften men spara 3 msk till senare.
Klicka ut marshmallowblandningen i formen med bakplåtspapper och fördela resten av hallonsaften ovanpå. Använd ett spett eller baksidan på en sked för att snurra ihop allt.
Ställ åt sidan och låt stå i rumstemperatur utan lock i minst 6 timmar tills blandningen har stelnat.
Blanda florsocker och majsstärkelse och fördela över dina uppskurna marshmallows.