Skip the navigation

Hallonmarshmallows

KitchenAid Chef

Söta och fruktiga små kuddar.

raspberrymarshmallows_thumbnail.jpg

Hallonmarshmallows

KitchenAid Chef

Söta och fruktiga små kuddar.

Redskap

HandMixer
Förberedelser
20min
Tillagning
20min
Totalt
40min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

200 ml vatten

500 g strösocker

1,5 msk glykos

2 äggvitor

20 g gelatinblad

250 g hallon

100 g florsocker

50 g majsstärkelse

Steg för steg

  1. Receptet räcker till 18 marshmallows.

  2. Lägg två remsor bakplåtspapper i en hög bakplåt eller ugnssäker form.

  3. Lägg hallonen i en liten kastrull och rör om på medelvärme tills bären har finfördelats. Tryck dem genom en sil, ställ saften åt sidan och kasta fröna.

  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem ligga i blöt.

  5. Häll upp vatten, strösocker och glykos i en liten kastrull och värm på medelvärme under omrörning tills sockret har lösts upp. Höj värmen och låt sockret koka i 10 minuter. Stäng av värmen.

  6. Vispa äggvitorna på hastighet 6 tills mjuka toppar bildas. Häll långsamt i sockerlagen medan du vispar på hög hastighet. När all sockerlag har blandats in tillsätter du de utkramade gelatinbladen. Vispa i 10 minuter tills en styv, blank blandning bildas.

  7. Fördela marshmallowblandningen i två skålar. Rör i det mesta av hallonsaften men spara 3 msk till senare.

  8. Klicka ut marshmallowblandningen i formen med bakplåtspapper och fördela resten av hallonsaften ovanpå. Använd ett spett eller baksidan på en sked för att snurra ihop allt.

  9. Ställ åt sidan och låt stå i rumstemperatur utan lock i minst 6 timmar tills blandningen har stelnat.

  10. Blanda florsocker och majsstärkelse och fördela över dina uppskurna marshmallows.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.