Halloncheesecake
Krämig cheesecake i New York-stil med fruktig twist.
Halloncheesecake
Krämig cheesecake i New York-stil med fruktig twist.
Redskap
Ingredienser
250 g biscoff-kakor
80 g smält smör
600 g färskost
150 g strösocker
150 g gräddfil
2 ägg
100 ml halloncoulis
Steg för steg
Bryt kakorna i små smulor och tillsätt det smälta smöret. Blanda ordentligt med en sked.
Tryck ut kakblandningen i en smörad form med löstagbar botten, ett glas eller en mätkopp.
Grädda skalet i 15 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C.
Tillsätt färskost och socker i en skål och blanda med den sladdlösa elvispen.
Tillsätt gräddfil och ägg och blanda tills blandningen är väl blandad. Häll smeten över den färdiggräddade skalet.
Med en liten sked tillsätter du några klickar halloncoulis till cheesecake-fyllningen och använder ett långt spett för att fördela över kakans yta.
Grädda i 45 minuter i en förvärmd ugn på 160 grader.