emeagif
Skip the navigation

Halloncheesecake

KitchenAid Chef

Krämig cheesecake i New York-stil med fruktig twist.

Import-Recipe - RASPBERRY CHEESECAKE

Halloncheesecake

KitchenAid Chef

Krämig cheesecake i New York-stil med fruktig twist.

Redskap

HandMixer
Förberedelser
10min
Tillagning
45min
Totalt
55min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

250 g biscoff-kakor

80 g smält smör

600 g färskost

150 g strösocker

150 g gräddfil

2 ägg

100 ml halloncoulis

Steg för steg

  1. Bryt kakorna i små smulor och tillsätt det smälta smöret. Blanda ordentligt med en sked.

  2. Tryck ut kakblandningen i en smörad form med löstagbar botten, ett glas eller en mätkopp.

  3. Grädda skalet i 15 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C.

  4. Tillsätt färskost och socker i en skål och blanda med den sladdlösa elvispen.

  5. Tillsätt gräddfil och ägg och blanda tills blandningen är väl blandad. Häll smeten över den färdiggräddade skalet.

  6. Med en liten sked tillsätter du några klickar halloncoulis till cheesecake-fyllningen och använder ett långt spett för att fördela över kakans yta.

  7. Grädda i 45 minuter i en förvärmd ugn på 160 grader.