Skip the navigation

Gurkgazpacho med yoghurt

KitchenAid Chef

Njut av den här uppfriskande varianten av gurkgazpacho med yoghurt. En kall och krämig fröjd som är perfekt när du vill piffa upp en måltid eller servera som en lätt, uppfriskande aptitretare en varm dag.

Cucumber yoghurt gazpacho

Gurkgazpacho med yoghurt

KitchenAid Chef

Njut av den här uppfriskande varianten av gurkgazpacho med yoghurt. En kall och krämig fröjd som är perfekt när du vill piffa upp en måltid eller servera som en lätt, uppfriskande aptitretare en varm dag.

Redskap

HandBlender
Förberedelser
5min
Vila
3h
Totalt
3h5
Portioner
4
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

500 g gurka, skalad

175 g Grekisk yoghurt

a handful färsk mynta

a handful gräslök

1 vitlöksklyfta

1 citron

30 ml olivolja

1 tsk salt

1 tsk peppar

Steg för steg

  1. Skala och hacka gurkan grovt. Tillsätt gurka, grekisk yoghurt, färska örter, vitlöksklyfta, citronsaft, olivolja och kryddor i tillbringaren till den sladdlösa stavmixern.

  2. Mixa med stavmixern tills soppan är slät. Täck tillbringaren med locket och kyl i minst 3 timmar. Rör om i gazpachon innan du serverar den.

  3. Garnera med en skvätt olivolja och din favoritgarnering.