Skip the navigation

Grundrecept creme brulée

KitchenAid Chef

Knäck det smälta sockret och hugg in på en härlig vaniljdessert.

cremebrulee_thumbnail.jpg

Grundrecept creme brulée

KitchenAid Chef

Knäck det smälta sockret och hugg in på en härlig vaniljdessert.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
15min
Tillagning
1h
Totalt
1h15
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

5 äggulor

100 g + 6 msk strösocker

450 ml vispgrädde

150 ml standardmjölk

1 vaniljstång

Steg för steg

  1. Lägg äggulorna och 100 g strösocker i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Mixa i 1 minut på hastighet 1.

  2. Värm grädden, mjölken och vaniljstången tills det är varmt. Låt blandningen stå tills bubblorna på ytan har försvunnit.

  3. Tillsätt gräddblandningen till de vispade äggulorna medan maskinen går på hastighet 1.

  4. Fyll ugnssäkra suffléskålar och ställ dem på en ugnsform fylld till hälften med varmt vatten. Grädda på 100 °C i 1 timme och kyl sedan i kylskåpet i minst 3 timmar.

  5. Strö en matsked strösocker över crême bruléen och karamellisera med en brännare.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.