Grundrecept creme brulée
Knäck det smälta sockret och hugg in på en härlig vaniljdessert.
Grundrecept creme brulée
Knäck det smälta sockret och hugg in på en härlig vaniljdessert.
Redskap
Ingredienser
5 äggulor
100 g + 6 msk strösocker
450 ml vispgrädde
150 ml standardmjölk
1 vaniljstång
Steg för steg
Lägg äggulorna och 100 g strösocker i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Mixa i 1 minut på hastighet 1.
Värm grädden, mjölken och vaniljstången tills det är varmt. Låt blandningen stå tills bubblorna på ytan har försvunnit.
Tillsätt gräddblandningen till de vispade äggulorna medan maskinen går på hastighet 1.
Fyll ugnssäkra suffléskålar och ställ dem på en ugnsform fylld till hälften med varmt vatten. Grädda på 100 °C i 1 timme och kyl sedan i kylskåpet i minst 3 timmar.
Strö en matsked strösocker över crême bruléen och karamellisera med en brännare.