Grunderna: pâte sucrée - söt pajdeg
En söt pajdeg som används som bas till krämfyllda tarteletter och pajer eller som en kakdeg.
Grunderna: pâte sucrée - söt pajdeg
En söt pajdeg som används som bas till krämfyllda tarteletter och pajer eller som en kakdeg.
Redskap
Ingredienser
250 g vetemjöl
150 g florsocker
1 tsk salt
125 g kallt smör
1 ägg
Steg för steg
Lägg mjöl, florsocker, salt och smör i skålen till köksmaskinen med degblandare.
Blanda på hastighet 1 till en grynig massa.
Tillsätt ägget och blanda kort tills degen går ihop.
Slå in degen i plastfolie och kyl i 2 timmar. Kavla därefter ut den på en mjölad yta.
Tryck ut degen i en bakform och kyl i ytterligare 15 minuter. Följ därefter anvisningarna i receptet. Använd till krämfyllda tarteletter och pajer.