Skip the navigation

Grunderna: pâte sucrée - söt pajdeg

KitchenAid Chef

En söt pajdeg som används som bas till krämfyllda tarteletter och pajer eller som en kakdeg.

Import-Recipe - Basics: pâte sucrée

Grunderna: pâte sucrée - söt pajdeg

KitchenAid Chef

En söt pajdeg som används som bas till krämfyllda tarteletter och pajer eller som en kakdeg.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
10min
Totalt
10min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

250 g vetemjöl

150 g florsocker

1 tsk salt

125 g kallt smör

1 ägg

Steg för steg

  1. Lägg mjöl, florsocker, salt och smör i skålen till köksmaskinen med degblandare.

  2. Blanda på hastighet 1 till en grynig massa.

  3. Tillsätt ägget och blanda kort tills degen går ihop.

  4. Slå in degen i plastfolie och kyl i 2 timmar. Kavla därefter ut den på en mjölad yta.

  5. Tryck ut degen i en bakform och kyl i ytterligare 15 minuter. Följ därefter anvisningarna i receptet. Använd till krämfyllda tarteletter och pajer.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.