Skip the navigation

Grunderna: pâte brisée - fransk pajdeg

KitchenAid Chef

En klassisk fransk pajdeg som kan användas till pajer, quiche och/eller crêpes.

Pate brisee

Grunderna: pâte brisée - fransk pajdeg

KitchenAid Chef

En klassisk fransk pajdeg som kan användas till pajer, quiche och/eller crêpes.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
10min
Totalt
10min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

600 g vetemjöl

2 tsk salt

300 g kallt smör

135 ml isvatten

Steg för steg

  1. Häll mjöl, salt och kallt smör i skålen till köksmaskinen med degblandare.

  2. Blanda på hastighet 1 tills smöret har delats upp i små klumpar.

  3. Tillsätt kallt vatten och blanda kort på hastighet 1 tills det blir en deg. Stäng därefter av köksmaskinen omedelbart för att få en lätt och frasig skorpa.

  4. Slå in degen i plastfolie och kyl i 15 minuter. Kavla därefter ut på en mjölad yta.

  5. Använd den utkavlade degen till pajer, quiche och/eller crêpes. Baka enligt önskat recept.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.