Skip the navigation

Grunderna: italiensk maräng

KitchenAid Chef

Denna glansiga maräng fungerar perfekt som bas till smörkrämsglasyr eller avbränd på toppen av en paj.

Import-Recipe - Basics: Italian meringue

Grunderna: italiensk maräng

KitchenAid Chef

Denna glansiga maräng fungerar perfekt som bas till smörkrämsglasyr eller avbränd på toppen av en paj.

Redskap

HandMixer
Förberedelser
25min
Tillagning
15min
Totalt
40min
Svårighet
Medel

Ingredienser

300 g strösocker

150 g vatten

4 äggvitor

1/2 citron

Steg för steg

  1. Blanda 300 g socker och 150 g vatten i en kastrull. Låt sjuda på medelvärme under omrörning tills sockret har smält. Rör inte om i sockerlagen mer därefter.

  2. Tips! Om lite socker kristalliseras på kastrullens sidor kan du borsta ner sockret i sockerlagen med en fuktad bakpensel.

  3. Koka upp till 100 °C. När denna temperatur är uppnådd låter du sockerlagen stå kvar på hög värme och börjar med äggvitorna.

  4. Lägg 4 äggvitor och citronsaft i en mixerskål och vispa på hastighet 3 tills mjuka toppar bildas.

  5. Koka upp sockerlagen till 121 °C.

  6. Häll ner sockerlagen i en tunn stråle i äggvitorna medan du vispar på hastighet 3. Fortsätt att vispa i cirka 6 minuter tills marängen är tjock och blank och helt avkyld.

  7. Använd marängen som bas till glasyr, grädda i ugnen eller använd som topping på kakor och tarteletter.