Grunderna franska marängkakor
Vackra franska marängkakor som blir stjärnan på varje fest.
Grunderna franska marängkakor
Vackra franska marängkakor som blir stjärnan på varje fest.
Redskap
Ingredienser
110 g äggvitor
1/4 tsk vinsten
1/4 tsk salt
190 g strösocker
Steg för steg
Lägg äggvitor, vinsten och salt i en skål. Ställ in elvispen med 6 hastigheter på hastighet 3 och vispa i 4 minuter tills mjuka toppar bildas.
Vrid till hastighet 2 och tillsätt strösocker gradvis.
Öka hastigheten till 5 och vispa i 12–15 minuter tills mycket styva toppar bildas. Gnugga marängen mellan fingrarna för att kontrollera att allt socker har lösts upp.
Flytta marängblandningen till en spritspåse med ett stjärnmunstycke på 1,5 cm.
Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Spritsa 4 cm breda maränger på bakplåtspappret.
Grädda i 1 timme i förvärmd ugn på 100 °C.
Låt vila i ytterligare en timme i ugnen innan du tar ut marängerna.
Valfritt: Doppa marängerna i smält Ruby-choklad.