emeagif
Skip the navigation

Grunderna: Creme Anglaise

KitchenAid Chef

Denna klassiska vaniljsås passar perfekt till varma och kalla desserter. Du kan göra den i förväg och förvara den i kylen i upp till 3 dagar.

cremeanglaise_thumbnail.jpg

Grunderna: Creme Anglaise

KitchenAid Chef

Denna klassiska vaniljsås passar perfekt till varma och kalla desserter. Du kan göra den i förväg och förvara den i kylen i upp till 3 dagar.

Redskap

HandMixer
Förberedelser
10min
Tillagning
7min
Totalt
17min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

250 ml vispgrädde

70 ml standardmjölk

1 vaniljstång

3 äggulor

40 g strösocker

Steg för steg

  1. Tillsätt grädde, mjölk och vaniljfrön och -stång i en tjockbottnad kastrull och värm över medelvärme. Låt sjuda upp och lyft av från spisen.

  2. Lägg äggulor och socker i en skål. Blanda på hastighet 7 tills smeten är ljus och tills visparna lämnar ett spår på ytan när du lyfter upp dem.

  3. Sänk till hastighet 1 och tillsätt långsamt den varma mjölken till smeten.

  4. Häll tillbaka vaniljsåsen i kastrullen och vispa över medellåg värme i minst 7 minuter eller tills din crème anglaise täcker baksidan av en sked. Servera direkt eller förvara i kylen i upp till 3 dagar.