Grunderna: Creme Anglaise
Denna klassiska vaniljsås passar perfekt till varma och kalla desserter. Du kan göra den i förväg och förvara den i kylen i upp till 3 dagar.
Grunderna: Creme Anglaise
Denna klassiska vaniljsås passar perfekt till varma och kalla desserter. Du kan göra den i förväg och förvara den i kylen i upp till 3 dagar.
Redskap
Ingredienser
250 ml vispgrädde
70 ml standardmjölk
1 vaniljstång
3 äggulor
40 g strösocker
Steg för steg
Tillsätt grädde, mjölk och vaniljfrön och -stång i en tjockbottnad kastrull och värm över medelvärme. Låt sjuda upp och lyft av från spisen.
Lägg äggulor och socker i en skål. Blanda på hastighet 7 tills smeten är ljus och tills visparna lämnar ett spår på ytan när du lyfter upp dem.
Sänk till hastighet 1 och tillsätt långsamt den varma mjölken till smeten.
Häll tillbaka vaniljsåsen i kastrullen och vispa över medellåg värme i minst 7 minuter eller tills din crème anglaise täcker baksidan av en sked. Servera direkt eller förvara i kylen i upp till 3 dagar.