Grunderna chantillykräm
Chantillykräm är en klassiker i den franska gastronomin. Den är lätt, luftig och ljuvligt söt och kan användas som topping till många desserter och drycker.
Grunderna chantillykräm
Chantillykräm är en klassiker i den franska gastronomin. Den är lätt, luftig och ljuvligt söt och kan användas som topping till många desserter och drycker.
Redskap
Ingredienser
450 g vispgrädde
2,5 msk strösocker
1 msk vaniljpasta
Steg för steg
Lägg turbovisparna från elvispen med 9 hastigheter och en skål i frysen i 15 minuter innan du gör chantillykrämen.
Häll vispgrädden i den kylda skålen. Börja blanda och tillsätt strösocker. Vispa tills mjuka toppar bildas.
Tillsätt vaniljpasta och blanda ingredienserna. Förvaras i kylskåp. Använd som topping på tårtor, pajer, glass och drycker.