Grönsakskorvrullar
Det här vegetariska partysnackset är fullpackat med örtsmak.
Grönsakskorvrullar
Det här vegetariska partysnackset är fullpackat med örtsmak.
Redskap
Ingredienser
1 msk smör
1 msk olivolja
300 g svamp
4 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1/4 tsk peppar
250 g ärtor, kokta och avrunna
60 g färsk persilja
60 g riven ost
40 g pistagenötter
1 msk panko
1 rektangulärt ark smördeg
Steg för steg
Skiva svampen. Värm smör och olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt skivad svamp och stek på medelhög värme utan att vända eller blanda tills de fått färg på ena sidan. Vänd champinjonerna och stek ytterligare tills de fått färg. Tillsätt finhackad vitlök, salt och peppar och blanda. Stek i 1 minut till.
Tillsätt ärter, persilja, parmesanost, pistaschnötter och panko till matberedarens kanna. Tillsätt den stekta svampen och pulsera tills fyllningen går ihop. Lägg fyllningen i plastfolie och forma den till en rulle eller ”korv”. Låt stå i kylen i minst 2 timmar.
Skär smördegen i två långa rektanglar. Ta ur fyllningen från plastfolien och lägg fyllningen på degen. Stäng degen genom att linda den över fyllningen och skär i 4 cm långa bitar.
Lägg dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö vallmofrön ovanpå. Grädda i 200 °C i ca 25 minuter tills de är gyllenbruna.