Grönsaksgyoza
Ångande smakbomber som är perfekta som tilltugg eller förrätt på festen.
Grönsaksgyoza
Ångande smakbomber som är perfekta som tilltugg eller förrätt på festen.
Redskap
Ingredienser
1 schalottenlök
250 g blandade svampar
30 ml sesamolja
30 ml sojasås
2 salladslök
16 wontonark
100 g sesamfrön
neutral olja
till ångkokning vatten
Steg för steg
Receptet räcker till 16 dumplings.
Skala och grovhacka schalottenlöken. Lägg den i skålen till den sladdlösa hackaren.
Dela svamparna på mitten och lägg dem i skålen till den sladdlösa hackaren.
Skjut hastighetsreglaget till inställning 2 och tryck ned Puls/På-knappen för att grovhacka grönsakerna.
Värm sesamoljan och stek svampen i 8 minuter.
Rör i sojasåsen och den hackade salladslöken. Tillaga tills nästan allt vatten har avdunstat. Låt svalna.
Fukta kanten på wontonarket och tillsätt en matsked svampfyllning mitt på degen. Nyp eller vik ihop dumplingen.
Doppa undersidan av dumplingen i vatten och sedan i sesamfrön.
Värm lite olja i en stekpanna och stek dumplingarna tills sesamfröna får en gyllene färg. Tillsätt vattnet (akta så att det inte stänker) och täck över stekpannan med lock. Ångkoka i 8 minuter.