Grönsaksfrittata
Perfekt fritatta full av sommargrönsaker.
Grönsaksfrittata
Perfekt fritatta full av sommargrönsaker.
Redskap
Ingredienser
1 zucchini
1 röd paprika
80 g gruyère-ost
5 ägg
120 g ricotta
1/2 lök
2 basilikablad
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/4 tsk peppar
Steg för steg
Fäst foodprocessordelen med tärningsskivan på köksmaskinen. Hacka löken på hastighet 6.
Olja in en ungsfast stekpanna. Tillaga löken i stekpannan i 3 minuter på medelhög värme.
Använd foodprocessordelen med tärningsskivan för att hacka zucchinin och den röda paprikan i hastighet 4.
Tillsätt zucchinin och den röda paprikan i pannan och tillaga i 5 minuter med medelstark värme tills grönsakerna blir mjuka.
Lägg i äggen, gruyère-osten, ricottan, salt och peppar i skålen till köksmaskinen. Fäst flatblandaren och blanda på hastighet 4 i 1 minut.
Häll blandningen i stekpannan, tillsätt basilikabladen och blanda allt försiktigt.
Låt koka i 8-10 minuter på låg värme. Flytta pannan till ugnen och tillaga på 220 °C grill i 8 minuter eller tills den är gyllenbrun och klar.