Godisstångskakor
De här kakorna passar inte bara att doppa i varm choklad. De sprider också en god doft över hela köket.
Godisstångskakor
De här kakorna passar inte bara att doppa i varm choklad. De sprider också en god doft över hela köket.
Redskap
Ingredienser
260 g rumstempererat smör
300 g farinsocker
300 g råsocker
2 ägg
1 kg mjöl
2 msk pepparkakskryddor
2 tsk salt
3 msk bakpulver
110 ml vatten
Steg för steg
Häll smör och två typer av socker i skålen till köksmaskinen med flatblandaren monterad. Vispa på hastighet 4 till det blivit fluffigt. Tillsätt äggen och arbeta in dem.
Sänk hastigheten till 1 och tillsätt gradvis mjöl, salt, bakpulver och pepparkakskryddor. Tillsätt vattnet och blanda tills det blivit en fast deg.
Fäst kaktillbehöret på köksmaskinen, välj den runda formen och mata kakdegen genom matarröret. Lägg degen på en klädd bakplåt och skär varje remsa i snittar på 7 cm.
Forma den skurna kakdegen till en godisstång och grädda i 20 minuter i ugnen på 180 °C. Låt svalna på ett bakgaller.