Glutenfritt bröd
Glutenfritt bröd
Redskap
Ingredienser
120 g durramjöl
180 g brunt rismjöl
100 g glutenfritt havremjöl
40 g tapiokamjöl
7 g salt
35 g psylliumhusk
10 g aktiv torrjäst
650 ml vatten, ljummet
2 msk honung
Steg för steg
Blanda varmt vatten, jäst och honung i en liten skål. Låt stå i 10 minuter. Tillsätt psylliumhusk, vispa noggrant och låt stå i ytterligare 5 minuter.
Värm upp brödskålen genom att fylla den med varmt vatten. Häll ut vattnet och torka skålen med en handduk. Sätt fast brödskålen på KitchenAid-köksmaskinen. Sätt i flatblandaren och lås fast huvudet. Tillsätt mjölksorterna och salt i skålen.
Tillsätt jästblandningen och blanda tills degen går ihop.
Ta bort degen från kroken och ta bort brödskålen. Olja in degen och lägg den i brödskålen. Täck skålen med locket och låt degen jäsa i 60 minuter.
Ta bort skålen och ta försiktigt ut degen ur skålen. Forma en boll genom att försiktigt dra degen mot mitten.
Klä locket till brödskålen med bakplåtspapper. Lägg degen på locket och täck den med brödskålen. Låt degen jäsa i 15 minuter.
Förvärm ugnen till 230 °C när degen står på andra jäsningen. Sätt in brödskålen i ugnen. Grädda i 30 minuter. Ta försiktigt ut brödskålen med grytlappar och grädda brödet i ytterligare 10 minuter, eller tills skorpan är gyllenbrun. Lägg brödet på ett galler för att svalna innan du skär det i skivor.