Fluffig medelhavscouscous
Lär dig att göra en perfekt fluffig couscous!
Fluffig medelhavscouscous
Lär dig att göra en perfekt fluffig couscous!
Redskap
Ingredienser
1 msk olivolja
160 g couscous
1 tsk buljongpulver
230 ml vatten
30 g mynta
30 g bladpersilja
1 rödlök
3 tomat
30 g gula russin
3 msk citronsaft
Steg för steg
Det här receptet är för tre portioner.
Värm olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt couscous och laga genom att röra om ibland tills couscousen blir gyllenbruna.
Koka vattnet till 100 °C i KitchenAid-vattenkokaren.
Placera couscousen i värmebeständig skål. Tillsätt buljongen och 230 ml varmt vatten. Placera locket på skålen och låt vila i 10 minuter.
Ta av locket och fluffa couscousen med hjälp av en gaffel.
Hacka myntan och persiljan. Skala och finhacka löken. Kärna ur tomaterna och skär dem i små kuber. Lägg till couscousen.
Tillsätt gula russin och citronjuice. Blanda och servera omedelbart eller förvara i en lufttät behållare i kylskåpet.