Flatbread med fikon
Det här flatbreadet är perfekt om du är ute efter en lyxig och enkel lunch. Det passar också bra som aptitretare.
Ingredienser
250 g mjöl
1/2 tsk salt
60 ml neutral olja
140 g varmt vatten
80 g färsk getost
150 g gräddfil
4 fikon
210 g lagrad getostrulle
6 skivor prosciutto
1 tsk färsk timjan
2 msk crema di balsamico
Steg för steg
Häll mjöl och salt i skålen till köksmaskinen med flatblandern monterad. Börja blanda på hastighet 2. Tillsätt olja och varmt vatten och blanda till en deg.
Dela degen i två jämnstora delar och kavla ut dem på en lätt mjölad yta. Vik upp degens kanter.
Blanda färsk getost och gräddfil i en liten skål. Bred ut blandningen på båda bröden. Skiva fikonen och getostrullen. Toppa bröden med fikonskivor och getostskivor.
Grädda i 10 minuter i en ugn som är förvärmd till 220 °C. Ställ in ugnen på grill och grädda i 5 minuter till.
Avsluta med prosciutto, färsk timjan och Crema di balsamico.