Flammkuchen
Den här tyska flammkuchenpizzan är snabb att tillaga och är definitivt värd att prova!
Flammkuchen
Den här tyska flammkuchenpizzan är snabb att tillaga och är definitivt värd att prova!
Redskap
Ingredienser
100 g mjöl
1/2 tsk salt
62 ml vatten
1 msk olivolja
75 g gräddfil
1,5 smålök
75 g färsk och krämig bredbar ost
1,5 kvistar av rosmarin, finhackade
1,5 tsk honung
att smaka av svartpeppar
Steg för steg
Häll mjölet och saltet i köksmaskinens skål. Forma en grop och häll i vatten och olivolja.
Använd köksmaskinen med degkroken och blanda med hastighet 2 i fyra minuter. Degen är klar när den fjädrar tillbaka när du trycker på den.
Lägg degen på en yta med mjöl.
Kavla ut degen med en kavel tills den är ca tre millimeter tjock. Placera på en oljad bakplåt.
Garnera degen med gräddfil, lökringar, krämig och bredbar ost och rosmarin. Ringla över flytande honung och tillsätt svartpeppar efter smak.
Grädda i 15 minuter i en ugn som är förvärmd till 260 °C.