Fisktacos, slaw och vattenmelonsalsa
Smak av havet och sommaren i en taco är en perfekt rätt för soliga dagar.
Fisktacos, slaw och vattenmelonsalsa
Smak av havet och sommaren i en taco är en perfekt rätt för soliga dagar.
Redskap
Ingredienser
900 g hälleflundrafiléer eller mild vit fisk
2 msk chipotlekryddor
3 färsk limesaft
16 majstortillas, ångkokta
1 skivad avokado
2 morötter, skalade
1/2 + 1/2 liten rödlök
8 rädisor
4 + 4 + 4 g koriander
80 ml majonnäs
3 msk äppelcidervinäger
1 msk socker
1/2 liten vattenmelon, skuren i stora bitar
1 serrano
1/2 mango
1/2 gurka, skuren i bitar
2 vitlöksklyftor
1/2 poblano, rostad
235 ml gräddfil
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1,5 tsk chipotlepulver
to taste salt
to taste peppar
Steg för steg
Förbered din slaw genom att fästa rivningskniven på matberedaren och ladda matningsröret med kål och strimla på hög hastighet. Fortsätt sedan med morötterna, rädisor och rödlök. Lägg grönsakerna i en medelstor skål och tillsätt 4 g grovhackad koriander och blanda. Blanda majonnäs, saften av en halv lime, vinäger och socker i en separat skål och blanda ordentligt. Häll blandningen över din slaw och rör ihop.
Förbered salsan genom att fästa universalkniven på matberedaren och tillsätt serranochilifrukter, vitlök och rödlök, fäst locket och pulsera med några sekunders mellanrum tills maten är malen. Tillsätt gurka och pulsera tills gurkan delats i medelstora bitar, tillsätt vattenmelon, mango och 4 g korianderblad och pulsera tills bitarna är små. Överarbeta inte – då blir din salsa rinnig. Tillsätt saft från en halv lime i salsan.
Förbered poblanogräddsåsen genom att grilla chilifrukterna tills skinnet är svart. Ta sedan bort och kasta skinnet och fröna. Fäst universalkniven på matberedaren och tillsätt chilifrukter, gräddfil, vitlökspulver, lökpulver, chipotlepulver, 4 g korianderblad och saft från en halv lime. Bearbeta på hög hastighet tills blandningen är slät.
Hetta upp grillen till hög värme, krydda fisken med chipotlepulver, salt och peppar och täck den med olivolja. Lägg fisken på aluminiumfolie och koka cirka tre minuter på varje sida eller tills fisken delar sig. Ta bort från grillen och dela upp i mellanstora bitar och pressa saften från en halv lime över fisken.
Sätt ihop tacos genom att använda två skal för varje taco och tillsätt fisk och slaw. Servera salsa på sidan av och toppa med avokadoskivor, koriander och krämig poblanosås.