Fattiga riddare med kokos och hibiskussirap
Utsökta och krispiga fattiga riddare med kokos, perfekta för en lyxig söndagsfrukost.
Fattiga riddare med kokos och hibiskussirap
Utsökta och krispiga fattiga riddare med kokos, perfekta för en lyxig söndagsfrukost.
Redskap
Ingredienser
12 skivor briochebröd, gammalt
70 ml mellanmjölk
70 ml kokosmjölk
2 ägg
150 g riven kokos
3 msk smör
250 ml vatten
250 g socker
2 msk torkad hibiskus
250 g kokosyoghurt
400 g färska kokosbitar
30 g ätbara blommor till dekoration
Steg för steg
Häll mjölken i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Tillsätt kokosmjölk och ägg. Blanda på hastighet 4 i en minut. Häll i en grund skål.
Lägg den rivna kokosen på en tallrik. Blötlägg en bit briochebröd i mjölkblandningen och doppa det sedan i den rivna kokosen.
Värm upp en stekpanna med smör på medelhög värme. Stek briochebrödet på båda sidor tills det är gyllenbrunt och krispigt. Stek alla skivorna på samma sätt.
Gör hibiskussirapen genom att tillsätta vatten, socker och hibiskus i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda i 15–20 minuter tills sirapen tjocknar. Sila och häll upp på flaska eller i en lufttät behållare. Du kan göra sirapen upp till 5 dagar i förväg.
Servera de fattiga riddarna med sirap, kokosyoghurt, färsk kokos och ätbara blommor.