Skip the navigation

Falafel

KitchenAid Chef

Den här ugnsbakade, kryddiga falafeln förhöjer både sallader och wraps.

falafel_thumbnail.jpg

Falafel

KitchenAid Chef

Den här ugnsbakade, kryddiga falafeln förhöjer både sallader och wraps.

Redskap

StandMixer
MeatGrinder
Förberedelser
20min
Tillagning
20min
Totalt
40min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

750 g torkade kikärter

1 knippe persilja

1 knippe koriander

3 vitlöksklyftor

1 lök

1 tsk malen spiskummin

1,5 tsk salt

1 tsk svartpeppar

3 msk mjöl

Steg för steg

  1. Lägg de torkade kikärtorna i en stor skål och täck med 2 l vatten. Blötlägg över natten.

  2. Sila kikärtorna och tillsätt dem genom matarröret till köttkvarnen med medelgrov malningsskiva monterad. Tillsätt persilja, koriander, vitlöksklyftor och lök. Sätt på hastighet 4 och använd mataren för att pressa igenom alla ingredienser.

  3. Tillsätt spiskummin, salt, svartpeppar och mjöl till de malda kikärtorna. Sätt köksmaskinen med flatblandare på hastighet 4 och blanda tills degen blir fast. Använd händerna för att forma falafel i skivor och lägg dem på en smord bakplåt.

  4. Grädda falaflarna i 20 minuter på 190 °C. Servera med pitabröd, som wraps eller i en sallad.