Falafel
Den här ugnsbakade, kryddiga falafeln förhöjer både sallader och wraps.
Falafel
Den här ugnsbakade, kryddiga falafeln förhöjer både sallader och wraps.
Redskap
Ingredienser
750 g torkade kikärter
1 knippe persilja
1 knippe koriander
3 vitlöksklyftor
1 lök
1 tsk malen spiskummin
1,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
3 msk mjöl
Steg för steg
Lägg de torkade kikärtorna i en stor skål och täck med 2 l vatten. Blötlägg över natten.
Sila kikärtorna och tillsätt dem genom matarröret till köttkvarnen med medelgrov malningsskiva monterad. Tillsätt persilja, koriander, vitlöksklyftor och lök. Sätt på hastighet 4 och använd mataren för att pressa igenom alla ingredienser.
Tillsätt spiskummin, salt, svartpeppar och mjöl till de malda kikärtorna. Sätt köksmaskinen med flatblandare på hastighet 4 och blanda tills degen blir fast. Använd händerna för att forma falafel i skivor och lägg dem på en smord bakplåt.
Grädda falaflarna i 20 minuter på 190 °C. Servera med pitabröd, som wraps eller i en sallad.