Redskap
Ingredienser
100 g socker
125 ml vatten
450 g hackad fryst frukt
1 tsk vaniljextrakt
Steg för steg
Ha en medelstor skål fylld med vatten och isbitar redo. Blanda socker och vatten i en liten kastrull på medelvärme och rör om tills sockret löses upp, ca 1 minut. Häll sirapen i liten värmetålig skål och ställ skålen i isbad för att svalna i ca 5 minuter. Sirap kan göras upp till 1 vecka i förväg och förvaras i en lufttät behållare i kylskåp.
Kombinera frukt, kyld sockersirap och vanilj i blenderkannan i KitchenAid ARTISAN Power Plus-blendern. Sätt fast locket och vrid ratten till hastighet 1. Öka hastigheten långsamt till hastighet 3. Blanda och använd Flex Edge-packaren för att skrapa av kannans sidor, tills blandningen är helt slät, i cirka 1 minut. Blanda inte för mycket, då börjar sorbeten smälta.
Servera direkt, eller lägg i en lufttät behållare och frys tills den är fast, ca 2 timmar, innan servering. Sorbeten håller i frysen i upp till en vecka.
KOCKENS TIPS
Om du gör en bärsorbet kan du, för att få jämnare konsistens, använda Flex Edge-packaren för att trycka den färdiga sorbeten genom en medelmaskig sil och få bort fröna.