Eton mess (marängsviss med bär)
Knapriga maränger, vispad grädde och bär, få desserter säger sommar som Eton mess!
Eton mess (marängsviss med bär)
Knapriga maränger, vispad grädde och bär, få desserter säger sommar som Eton mess!
Redskap
Ingredienser
3 äggvitor
130 g strösocker
500 g bär
500 ml vispgrädde
1 msk florsocker
Steg för steg
Lägg äggvitorna i skålen till köksmaskinen.
Fäst ballongvispen och vrid hastighetskontrollen till 10.
Vispa äggvitorna tills fasta toppar bildas.
Tillsätt 1/3 av sockret och vänta tills fasta toppar bildas igen under mixningen. Upprepa två gånger med återstående socker.
Skeda upp stora maränger på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 1 timme och 20 minuter i en föruppvärmd ugn på 120°C och låt dem svalna helt i ugnen.
Häll vispgrädden i skålen till köksmaskinen. Fäst ballongvispen. Mixa på hastighet 10 tills den är fluffig. Mixa inte för länge.
Bryt marängerna i bitar och lägg ett lager maränger i dessertskålar. Lägg i en sked vispad grädde och bär. Gör ytterligare ett lager med maränger, grädde och bär och avsluta med lite florsocker.