Espresso martini med apelsin
Espresso martini med apelsin är en djärv citrusvariant av den klassiska espresso martini, en blandning av len vodka, fylligt kaffe och en gnutta apelsinskal. Drick alkohol på ett ansvarsfullt sätt.
Espresso martini med apelsin
Espresso martini med apelsin är en djärv citrusvariant av den klassiska espresso martini, en blandning av len vodka, fylligt kaffe och en gnutta apelsinskal. Drick alkohol på ett ansvarsfullt sätt.
Redskap
Ingredienser
30 ml espresso
15 ml apelsinlikör (t.ex. Cointreau)
15 ml kaffelikör (t.ex. Kahlúa)
4 isbitar, stora
1 Tvinnade apelsinskal till garnering
Steg för steg
Gör en kopp espresso och låt den svalna till rumstemperatur. Du kan ställa den i kylskåpet för att påskynda nedkylningen.
Fyll en cocktailshaker halvfull med isbitar. Tillsätt vodka, kyld espresso, kaffelikör och apelsinlikör.
Skaka kraftigt i ungefär 15–20 sekunder för att säkerställa att alla ingredienser blandas väl och kyls.
Sila blandningen i ett kylt martiniglas och garnera med tvinnade apelsinskal.