Espresso macchiato
Unna dig en härlig njutning med den här speciella espresson med mjölkskum.
Espresso macchiato
Unna dig en härlig njutning med den här speciella espresson med mjölkskum.
Redskap
Ingredienser
20 ml mjölk
25 ml (1 shot) espresso
efter smak kakaopulver
efter smak socker
Steg för steg
Espresso Macchiato betyder "markerad" eller "färgad" espresso på italienska. Espresson hälls först upp i glaset, följt av en liten mängd ångad mjölk och skum. Perfekt för dig som älskar en fyllig och djärv smak.
Skumma mjölken till ett ”mikroskum” som nästan har dubbelt så stor volym som den ursprungliga mjölken, med hjälp av ångröret.
Gör en espresso i din favoritkopp.
Toppa espresson med en klick skummad mjölk.
Pudra över lite kakao efter smak och servera
Använd växtbaserad mjölk om du vill ha ett mjölkfritt alternativ.