Enkel zucchinilasagne
En lättare lasagne med zucchini som inte gör dig besviken.
Enkel zucchinilasagne
En lättare lasagne med zucchini som inte gör dig besviken.
Redskap
Ingredienser
3 zucchinier
3 tsk salt
1 lök
200 g spenat
1 msk olivolja
750 g ricotta
1 msk peppar
1/2 tsk muskot
90 g pesto
150 g riven emmental
Steg för steg
Använd frukt- och grönsakshyveln försedd med den tunna kniven för att skära zucchinin i tunna skivor. Strö 2 matskedar salt över zucchinin och låt stå i 15 minuter. Använd hushållspapper för att pressa ut vattnet ur zucchinin.
Tärna löken och sautera den i 5 minuter i olivolja på medelhög värme. Tillsätt spenat och sautera tills den mjuknat. Använd ett durkslag för att hälla av vattnet från spenaten.
Tillsätt ricotta, 1 tesked salt, peppar, muskot och pesto i skålen på en köksmaskin med flatblandare. Mixa på hastighet 2 tills allt har blandats.
Lägg ett lager zucchini i bottnen på en ugnsform. Bred på 1/3 av ricottablandningen och 1/3 av spenaten. Upprepa detta steg två gånger till. Avsluta med ett sista lager zucchini. Strö över emmentalosten.
Grädda i 35 minuter i en ugn som är förvärmd till 200 °C.