Skip the navigation

Enkel zucchinilasagne

KitchenAid Chef

En lättare lasagne med zucchini som inte gör dig besviken.

zucchinilasagna_thumbnail.jpg

Enkel zucchinilasagne

KitchenAid Chef

En lättare lasagne med zucchini som inte gör dig besviken.

Redskap

StandMixer
SheetCutter
Förberedelser
15min
Tillagning
35min
Totalt
50min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

3 zucchinier

3 tsk salt

1 lök

200 g spenat

1 msk olivolja

750 g ricotta

1 msk peppar

1/2 tsk muskot

90 g pesto

150 g riven emmental

Steg för steg

  1. Använd frukt- och grönsakshyveln försedd med den tunna kniven för att skära zucchinin i tunna skivor. Strö 2 matskedar salt över zucchinin och låt stå i 15 minuter. Använd hushållspapper för att pressa ut vattnet ur zucchinin.

  2. Tärna löken och sautera den i 5 minuter i olivolja på medelhög värme. Tillsätt spenat och sautera tills den mjuknat. Använd ett durkslag för att hälla av vattnet från spenaten.

  3. Tillsätt ricotta, 1 tesked salt, peppar, muskot och pesto i skålen på en köksmaskin med flatblandare. Mixa på hastighet 2 tills allt har blandats.

  4. Lägg ett lager zucchini i bottnen på en ugnsform. Bred på 1/3 av ricottablandningen och 1/3 av spenaten. Upprepa detta steg två gånger till. Avsluta med ett sista lager zucchini. Strö över emmentalosten.

  5. Grädda i 35 minuter i en ugn som är förvärmd till 200 °C.