Enkel chokladmousse
Enkel chokladmousse som känns lyxig och fyllig.
Enkel chokladmousse
Enkel chokladmousse som känns lyxig och fyllig.
Redskap
Ingredienser
120 g pastöriserade äggvitor
80 g bitar av mörk choklad
1 msk strösocker
25 g gräddfil
2 hallon
Steg för steg
Häll äggvitorna i köksmaskinens skål. Fäst ballongvispen. Dra hastighetsregleringsspaken till 10 och vispa äggvitorna tills de bildar mjuka toppar.
Tillsätt socker och vispa tills stela toppar bildas.
Smält chokladbitarna i mikrovågsugn på hög värme i cirka 30 sekunder eller tills de precis smälter.
Häll den smälta chokladen i en separat skål. Tillsätt en matsked av de vispade äggvitorna till den smälta chokladen och blanda ordentligt med en slickepott.
Upprepa tills alla äggvitor har arbetats in.
Skeda upp i fyra koppar eller små skålar och ställ i kylen i tre timmar. Servera med gräddfil och hallon.