Redskap
Ingredienser
400 g vetemjöl
15 g salt
150 g surdegskultur
1 msk snabbjäst
200 ml vatten, ljummet
Steg för steg
Tillsätt mjöl, salt, jäst och surdegskultur till bakskålen med degkroken.
Blanda på hastighet 1 och häll långsamt i vattnet. Blanda tills det blir en fast, jämn och elastisk deg.
Forma degen till en boll, placera den i bakskålen och täck med locket. Låt vila i minst 3 timmar.
Vänd ut degen på en mjölad yta. Forma brödet genom att vika upp degens kanter mot mitten.
Lägg degen på locket som är klätt med bakplåtspapper och täck med brödskålen. Låt jäsa i minst 2 timmar.
Snitta brödet och grädda i 35 minuter i en förvärmd ugn på 230 ºC. Ta bort bakskålen efter 35 minuter och grädda i ytterligare 10 minuter tills skorpan är gyllenbrun.