emeagif
Skip the navigation

Domáce surdegsbroed

KitchenAid Chef

Import-Recipe - Sourdough bread

Domáce surdegsbroed

KitchenAid Chef

Redskap

StandMixer
BreadBowl
Förberedelser
20min
Vila
5h50
Tillagning
45min
Totalt
6h55
Svårighet
Medel

Ingredienser

400 g vetemjöl

15 g salt

150 g surdegskultur

1 msk snabbjäst

200 ml vatten, ljummet

Steg för steg

  1. Tillsätt mjöl, salt, jäst och surdegskultur till bakskålen med degkroken.

  2. Blanda på hastighet 1 och häll långsamt i vattnet. Blanda tills det blir en fast, jämn och elastisk deg.

  3. Forma degen till en boll, placera den i bakskålen och täck med locket. Låt vila i minst 3 timmar.

  4. Vänd ut degen på en mjölad yta. Forma brödet genom att vika upp degens kanter mot mitten.

  5. Lägg degen på locket som är klätt med bakplåtspapper och täck med brödskålen. Låt jäsa i minst 2 timmar.

  6. Snitta brödet och grädda i 35 minuter i en förvärmd ugn på 230 ºC. Ta bort bakskålen efter 35 minuter och grädda i ytterligare 10 minuter tills skorpan är gyllenbrun.