Dipp med vispad färskost pumpa och timjan
Enkel men smaskig dipp gjord med färskost, färsk timjan och rostad pumpa.
Dipp med vispad färskost pumpa och timjan
Enkel men smaskig dipp gjord med färskost, färsk timjan och rostad pumpa.
Redskap
Ingredienser
400 g butternutpumpa
3 msk olivolja
1 tsk rökt paprikapulver
230 g färskost, rumstempererad
2 msk timjan, färsk
10 kvistar timjan, färsk
1 msk citronsaft
1/4 tsk peppar
1 msk pumpafrön
Steg för steg
Skala butternutpumpan. Skär den i skivor. Ringla 2 msk olivolja över butternutpumpan och strö över rökt paprikapulver. Tillaga i förvärmd ugn på 180 °C i 45 minuter. Låt svalna.
Lägg färskosten i köksmaskinens skål och sätt på vispen. Vispa på hastighet 4 i ungefär 1 minut. Tillsätt färsk timjan, citronsaft och peppar. Tillsätt de avsvalnade pumpaskivorna och vispa på hastighet 4 tills blandningen är slät.
Tillsätt resten av olivoljan och toppa med pumpafrön och några timjankvistar.