Skip the navigation

Dipp med vispad färskost pumpa och timjan

KitchenAid Chef

Enkel men smaskig dipp gjord med färskost, färsk timjan och rostad pumpa.

whippedcreamcheesedip_thumbnail.jpg

Dipp med vispad färskost pumpa och timjan

KitchenAid Chef

Enkel men smaskig dipp gjord med färskost, färsk timjan och rostad pumpa.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
25min
Tillagning
45min
Totalt
1h10
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

400 g butternutpumpa

3 msk olivolja

1 tsk rökt paprikapulver

230 g färskost, rumstempererad

2 msk timjan, färsk

10 kvistar timjan, färsk

1 msk citronsaft

1/4 tsk peppar

1 msk pumpafrön

Steg för steg

  1. Skala butternutpumpan. Skär den i skivor. Ringla 2 msk olivolja över butternutpumpan och strö över rökt paprikapulver. Tillaga i förvärmd ugn på 180 °C i 45 minuter. Låt svalna.

  2. Lägg färskosten i köksmaskinens skål och sätt på vispen. Vispa på hastighet 4 i ungefär 1 minut. Tillsätt färsk timjan, citronsaft och peppar. Tillsätt de avsvalnade pumpaskivorna och vispa på hastighet 4 tills blandningen är slät.

  3. Tillsätt resten av olivoljan och toppa med pumpafrön och några timjankvistar.