Den ultimata vaniljglassen
Är du på jakt efter receptet på den krämigaste och godaste vaniljglassen som finns? Nu behöver du inte leta längre!
Den ultimata vaniljglassen
Är du på jakt efter receptet på den krämigaste och godaste vaniljglassen som finns? Nu behöver du inte leta längre!
Redskap
Ingredienser
400 ml vispgrädde
400 ml mjölk
130 g strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljpasta
1 vaniljstång
5 äggulor
Steg för steg
Tillsätt grädde, mjölk, socker, vaniljpasta och salt i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Tillsätt i kastrullen. Skär vaniljstången i två delar och tillsätt i kastrullen. Värm blandningen på medelvärme under omrörning tills sockret har smält. Koka inte.
Lägg äggulorna i köksmaskinens skål, se till att vispen är fastsatt och vispa på hastighet 4 i 2 minuter.
Medan köksmaskinen körs häller du långsamt ned 200 ml av den varma blandningen i äggen. Häll tillbaka äggblandningen i kastrullen och koka på medelvärme samtidigt som du rör om med en träsked tills blandningen tjocknar och har samma konsistens som vaniljsås. Det tar cirka 15 minuter. Koka inte.
Häll glassmeten i en lufttät behållare och låt svalna helt. Ställ den i kylskåpet över natten. Ta bort vaniljstången.
Sätt fast den frysta KitchenAid-skålen till glasstillverkning på köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla vaniljglassblandningen i frysskålen medan köksmaskinen körs. Låt köksmaskinen röra om glassblandningen i 20 minuter tills den har samma konsistens som mjukglass. Häll glassen i en behållare och ställ den i frysen i 4 timmar eller tills den är fast.