Cupcakes med valnötter och kaffe
Dessa cupcakes med valnötter och kaffe är söta och starka och en kaffeälskares dröm blir sann.
Cupcakes med valnötter och kaffe
Dessa cupcakes med valnötter och kaffe är söta och starka och en kaffeälskares dröm blir sann.
Redskap
Ingredienser
150 g vetemjöl
150 g mjukt smör
150 g ljusbrunt socker
3 stora ägg
90 ml espresso, kyld
45 g valnötter, hackade
12 halvor valnötter (till dekoration)
400 g florsocker
200 g mjukt smör
Steg för steg
Lägg smör, ljust farinsocker, ägg, mjöl och en stor mängd espresso i en skål till en köksmaskin.
Fäst flatblandaren och mixa på hastighet 2 i 90 sekunder tills en jämn smet bildas.
Tillsätt de hackade valnötterna och mixa i 30 sekunder på hastighet 1.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Lägg blandningen i formarna.
Grädda i 20 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C. Låt svalna helt.
Glasyren gör du genom att lägga smör och espresso i skålen till köksmaskinen med flatblandaren.
Fäst siktaren och vågdelen.
Vrid hastighetsreglaget till 2 och när smör och espresso blandas i skålen tillsätter du florsockret i siktaren.
Börja sikta florsocker direkt i skålen med smör och espresso. Fortsätt att blanda tills allt är väl blandat och skrapa ned blandningen på skålens sidor om det behövs.
Lägg smörkrämsglasyren i en spritspåse med ett stort runt munstycke.
Spritsa smörkrämsglasyren på varje cupcake och dekorera med en halv valnöt.