Skip the navigation

Cupcakes med valnötter och kaffe

KitchenAid Chef

Dessa cupcakes med valnötter och kaffe är söta och starka och en kaffeälskares dröm blir sann.

Import-Recipe - Coffee cream & walnut cupcakes

Cupcakes med valnötter och kaffe

KitchenAid Chef

Dessa cupcakes med valnötter och kaffe är söta och starka och en kaffeälskares dröm blir sann.

Redskap

StandMixer
Sifter
Förberedelser
15min
Tillagning
20min
Totalt
35min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

150 g vetemjöl

150 g mjukt smör

150 g ljusbrunt socker

3 stora ägg

90 ml espresso, kyld

45 g valnötter, hackade

12 halvor valnötter (till dekoration)

400 g florsocker

200 g mjukt smör

Steg för steg

  1. Lägg smör, ljust farinsocker, ägg, mjöl och en stor mängd espresso i en skål till en köksmaskin.

  2. Fäst flatblandaren och mixa på hastighet 2 i 90 sekunder tills en jämn smet bildas.

  3. Tillsätt de hackade valnötterna och mixa i 30 sekunder på hastighet 1.

  4. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Lägg blandningen i formarna.

  5. Grädda i 20 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C. Låt svalna helt.

  6. Glasyren gör du genom att lägga smör och espresso i skålen till köksmaskinen med flatblandaren.

  7. Fäst siktaren och vågdelen.

  8. Vrid hastighetsreglaget till 2 och när smör och espresso blandas i skålen tillsätter du florsockret i siktaren.

  9. Börja sikta florsocker direkt i skålen med smör och espresso. Fortsätt att blanda tills allt är väl blandat och skrapa ned blandningen på skålens sidor om det behövs.

  10. Lägg smörkrämsglasyren i en spritspåse med ett stort runt munstycke.

  11. Spritsa smörkrämsglasyren på varje cupcake och dekorera med en halv valnöt.