Crinkle cookies med mörk choklad
Fylliga chokladkakor, täckta med ett utsökt lager florsocker, som gräddas till perfektion är en himmelsk godsak som både är vacker och otroligt god.
Crinkle cookies med mörk choklad
Fylliga chokladkakor, täckta med ett utsökt lager florsocker, som gräddas till perfektion är en himmelsk godsak som både är vacker och otroligt god.
Redskap
Ingredienser
100 g osötat mörkt kakaopulver
400 g strösocker
1 msk espresso
4 ägg
1 tsk äkta vaniljextrakt
240 g mjöl
8 g bakpulver
3 g salt
250 g smör
230 g osötad mörk choklad
for coating florsocker
Steg för steg
Fäst siktaren och vågdelen på KA-köksmaskinen (med flatblandare). Tillsätt kakaopulver och strösocker i ingredienstratten och väg genom att trycka på ”Tare” mellan varje ingrediens.
Ställ köksmaskinen på hastighet 2 och sikta kakaopulver och socker i köksmaskinens skål. Tillsätt samtidigt espresso, ägg och vanilj.
Tillsätt mjöl, bakpulver och salt i ingredienstratten och väg genom att trycka ”Tare” mellan varje ingrediens.
Ställ köksmaskinen på hastighet 4 och sikta ned ingredienserna i skålen.
Smält smöret och chokladen i vattenbad. Blanda chokladblandningen i smeten på hastighet 2 tills den går ihop.
Täck degskålen med plastfolie, ställ in i kylskåpet och kyl i minst 4 timmar.
Förvärm ugnen till 175 °C.
Fodra bakformen med bakplåtspapper.
Rulla degen till 2 cm stora bollar. Täck varje boll med florsocker innan du lägger dem på bakformen med bakplåtspapper.
Grädda i en förvärmd ugn på 175 ºC i 10 till 12 minuter. Låt de gräddade kakorna ligga på bakformen i minst 1 minut innan du flyttar över dem till bakgaller för att svalna.