Skip the navigation

Crepes med honung och apelsin

KitchenAid Chef

En värmande dessert eller något gott till fikat. Dessa kanel- och apelsincrêpes går snabbt och enkelt att göra med en köksmaskin och blender från KitchenAid.

Import-Recipe - Honey Orange Cheese Blintzes

Crepes med honung och apelsin

KitchenAid Chef

En värmande dessert eller något gott till fikat. Dessa kanel- och apelsincrêpes går snabbt och enkelt att göra med en köksmaskin och blender från KitchenAid.

Redskap

Blender
StandMixer
Förberedelser
10min
Tillagning
20min
Totalt
30min
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

- smet

375 ml mjölk

6 stora ägg

55 g smält smör

2 msk honung

1/2 tsk salt

180 g vetemjöl

3/4 tsl kanel

1 msk apelsinzest

- ostfyllning

160 g keso

245 g ricottaost (avrunnen)

1 stor äggula

1 tsk vaniljpulver

Steg för steg

  1. Häll alla ingredienser till smeten i blendern, sätt på hastighet 4 och blanda i 10 sekunder. Låt locket sitta på och ställ in blendertillbringaren i kylen så att smeten får vila i minst 20 minuter innan du använder den.

  2. Värm upp en 24–26 cm stor non stick-stekpanna på medelhög värme. Använd en bakpensel för att smörja ytan tunt. Häll i ungefär en 1/2 slev smet i den varma pannan och snurra runt så att botten av pannan täcks med ett tunt och jämnt lager smet. Tillaga i cirka 1 minut tills ytan ser torr ut. Vänd sedan och tillaga en kort stund så att den andra sidan stelnar (högst 5 sekunder). Ta bort crêpen och lägg den på en plåt. Upprepa med återstående smet och stapla crêpesen vartefter de blir klara. Ställ åt sidan.

  3. Förbered ostfyllningen. Sätt fast vispen i köksmaskinen. Tillsätt ost, äggula, vanilj och salt, sätt på hastighet 4 och blanda i 30 sekunder.

  4. Förbered crêpesen. Lägg en crêpe framför dig. Börja ca 2,5 cm från crêpens nederkant och lägg på 2 matskedar ostfyllning. Lämna ca 2,5 cm utrymme runt kanterna. Vik nederkanten uppåt över fyllningen och platta till något. Vik in båda sidorna (för att stänga in ostfyllningen) och vik sedan ihop crêpen till en liten, fylld rektangel. Avsluta med skarven nedåt. Lägg crêpen åt sidan på bakplåten och fortsätt fylla återstående crêpes. (Obs! De här stegen kan förberedas dagen innan och förberedda crêpes kan ligga täckta på plåten i kylen.)

  5. När det är dags att äta smälter du lite smör i en stekpanna på medelhög värme. Lägg 2–3 crêpes i pannan, täck över och tillaga i 2–3 minuter eller tills de är gyllenbruna. Använd en stekspade för att försiktigt vända crêpesen (tänk på att skjuta in stekspaden i samma riktning som den undre skarven så att den inte går upp), täck igen och tillaga i ytterligare 2 minuter.

  6. Servera crêpesen varma med gräddfil, honung och apelsinmarmelad.