Cold brew granita
Med cold brew granita kan du svalka dig när det är varmt ute!
Cold brew granita
Med cold brew granita kan du svalka dig när det är varmt ute!
Redskap
Ingredienser
700 ml vatten
140 g nymalet kaffe
200 ml vispgrädde
1,5 msk florsocker
30 g chokladflagor
Steg för steg
Det här receptet räcker till fyra granitas.
Förbered din cold brew med kaffebryggaren eller en franskpress.
Fyll formarna med cold brew-kaffe upp till linjen. Stäng med locken och frys i minst 12 timmar.
Ta ut isformarna ur frysen, ta loss ispuckarna och låt dem stå framme i 10–15 minuter tills de blir blanka.
Vispa grädden med florsocker på hastighet 8 till mjuka toppar. Tillsätt en sked vispad grädde i glasen.
Fäst isskärardelen på köksmaskinen. Lägg i ispuckarna och skär på hastighet 10 i glasen.
Toppa med en liten sked vispad grädde och chokladspån. Servera omedelbart.