Cocktail med salvia, honung och ananas
Salvia, honung och ananas går samman för att skapa en unik tropisk cocktail för festliga tillfällen. Gör den själv med hjälp av en KitchenAid-blender.
Cocktail med salvia, honung och ananas
Salvia, honung och ananas går samman för att skapa en unik tropisk cocktail för festliga tillfällen. Gör den själv med hjälp av en KitchenAid-blender.
Redskap
Ingredienser
600 g fryst ananas
60 ml lime juice
115 ml vodka
60 g honung
5 kvistar av färsk salvia (samt extra till garnering)
175-200 g is
120 ml vatten
Steg för steg
Gör salvia- och honungssirap. Häll honung, salvia och vatten i en kastrull tillsammans med fem kvistar färsk salvia. Värm på medelhög värme tills blandningen börjar koka. Sänk sedan till medelvärme och låt sjuda i 15 minuter. Stäng av värmen och låt blandningen svalna i 30 minuter. Släng sedan salvian.
Häll fryst ananas, vodka, limesaft och salvia- och honungssirap i blendern. Blanda på smoothieinställningen och kör igenom hela cykeln. Servera omedelbart och garnera med ett rostat salviablad. Obs! Du kan rosta salviabladen genom att hålla dem med tång över en låga så att kanterna svartnar. Har du ingen frusen ananas? Då kan du helt enkelt skala och ta ur mitten från en färsk ananas. Skär ananasköttet i långa remsor och skär sedan remsorna i små kuber. Lägg ut kuberna i ett lager på en plåt och frys tills de är hårda (cirka 30–45 minuter).