Citronkräm
Njut av den här syrliga citronkrämen. En explosion av citronsmak som är perfekt att lägga på pannkakor, fylla pajer med eller ringla i yoghurten för en välsmakande efterrätt.
Citronkräm
Njut av den här syrliga citronkrämen. En explosion av citronsmak som är perfekt att lägga på pannkakor, fylla pajer med eller ringla i yoghurten för en välsmakande efterrätt.
Redskap
Ingredienser
150 g strösocker
2 citronskal
4 äggulor
90 ml färskpressad citronsaft
90 g smör, kallt och tärnat i kuber
Steg för steg
I skålen till köksmaskinen med flatblandaren blandar du strösocker och citronskal. Mixa på hastighet 2 i ca en minut tills sockret genomsyras av citronsmaken.
Tillsätt äggulorna i sockerblandningen i skålen till köksmaskinen. Blanda på hastighet 4 tills äggen är ordentligt blandade med sockret och citronskalet. Häll i den färskpressade citronjuicen och blanda tills allt har blandats ordentligt.
Flytta över blandningen till ett vattenbad och värm på svag värme under konstant omrörning, tills den tjocknar så pass mycket att den täcker baksidan på en sked. Det tar cirka 5–7 minuter. Låt inte blandningen koka.
När blandningen har tjocknat tar du bort skålen från värmen och tillsätter det tärnade smöret gradvis under omrörning till smöret har smält och blandats helt och hållet.
Tillval: sila citronkrämen genom en finmaskig sil så att alla eventuella klumpar försvinner. Låt citronkrämen svalna i rumstemperatur och häll den sedan i en burk eller lufttät behållare. Låt stå i kylen i minst 1–2 timmar innan du använder den.