Citron och vallmofrömuffins
Utsökta, läckra muffins med mycket smak.
Citron och vallmofrömuffins
Utsökta, läckra muffins med mycket smak.
Redskap
Ingredienser
58 g vetemjöl
58 g smör, mjukt
58 g strösocker
3 ägg
1 msk vallmofrön
1 msk citronzest
30 ml färsk citronsaft
75 g smör
133 g florsocker
Steg för steg
Lägg 175 g mjukt smör och socker i skålen till köksmaskinen med flatblandaren monterad.
Vrid hastighetskontrollen till 4 och mixa till en lätt och luftig smet.
Tillsätt äggen och fortsätt blanda på hastighet 4.
Tillsätt det självjäsande mjölet, vallmofrön och citronzest. Mixa på hastighet 4 i 2 minuter tills smeten är slät.
Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och lägg i en stor sked smet i varje form.
Grädda 18–20 minuter på 180 °C. Låt muffinsen svalna.
För att göra smörkrämsglasyren lägger du smör i skålen till en köksmaskin med flatblandaren monterad. Blanda smöret tills det är riktigt mjukt. Tillsätt citronjuice.
Tillsätt florsocker lite i taget och mixa varje gång tills det har blandats in helt. Skrapa skålen när det behövs.
Lägg smörkrämsglasyren i en spritspåse och spritsa glasyren över muffinsen.
Strö över lite vallmofrö på muffinsen.