Chokladmousse på kikärtsvatten
Släng aldrig mer bort kikärtsvatten. Förvandla det istället till en läcker och fluffig chokladmousse.
Chokladmousse på kikärtsvatten
Släng aldrig mer bort kikärtsvatten. Förvandla det istället till en läcker och fluffig chokladmousse.
Redskap
Ingredienser
160 g mörk choklad
250 g kikärtsvatten
1 msk lönnsirap
1 tsk vaniljextrakt
Steg för steg
Hacka den mörka chokladen och lägg den i en skål. Smält chokladen över vattenbad. Ställ det åt sidan och låt svalna i 10 minuter.
Tillsätt kikärtsvatten i skålen till köksmaskinen och sätt fast vispen. Vispa på hastighet 10 tills fasta toppar formas. Tillsätt lönnsirap och vaniljextrakt och blanda ihop snabbt.
Vänd försiktigt ned den smälta chokladen i det vispade kikärtsvattnet med en slickepott. Flytta över chokladmoussen i glas eller små skålar och kyl i minst 4 timmar. Servera med vispgrädde och ätbara blommor.