Chokladglass med havssalt
Den här chokladglassen med havssalt är fyllig, krämig och lyxig – en riktig drömdessert.
Chokladglass med havssalt
Den här chokladglassen med havssalt är fyllig, krämig och lyxig – en riktig drömdessert.
Redskap
Ingredienser
400 ml vispgrädde
200 ml standardmjölk
130 g socker
3 msk kakaopulver
100 g choklad, hackad
4 äggulor
1,5 tsk grovt havssalt
Steg för steg
Tillsätt grädde, mjölk, socker, kakaopulver och hackad choklad i en kastrull och värm under omrörning tills chokladen har smält. Koka inte. Sila genom en sil.
Lägg äggulorna i köksmaskinens skål, se till att vispen är fastsatt och vispa på hastighet 4 i 2 minuter.
Sänk köksmaskinens hastighet till 2 och häll långsamt ned den varma (inte heta) chokladblandningen i äggblandningen. Då tempereras äggen. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och koka på medelvärme medan du rör om med en träsked. Grädden ska tjockna och ha samma konsistens som vaniljsås. Koka inte.
Häll glassmeten i en lufttät behållare och kyl över natten.
Sätt fast den frysta KitchenAid-skålen till glasstillverkning på köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla chokladglassblandningen i frysskålen medan köksmaskinen körs. Rör glassblandningen i köksmaskinen i 14 minuter. Tillsätt salt och rör om i ytterligare 2 minuter. Häll glassen i en behållare och ställ den i frysen i 2–4 timmar. Serveringsförslag: Servera som en glassandwich.