Skip the navigation

Chokladglass med havssalt

KitchenAid Chef

Den här chokladglassen med havssalt är fyllig, krämig och lyxig – en riktig drömdessert.

Import-Recipe - Chocolate Ice Cream with Sea Salt

Chokladglass med havssalt

KitchenAid Chef

Den här chokladglassen med havssalt är fyllig, krämig och lyxig – en riktig drömdessert.

Redskap

StandMixer
IceCreamMaker
Förberedelser
45min
Tillagning
20min
Totalt
1h5
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

400 ml vispgrädde

200 ml standardmjölk

130 g socker

3 msk kakaopulver

100 g choklad, hackad

4 äggulor

1,5 tsk grovt havssalt

Steg för steg

  1. Tillsätt grädde, mjölk, socker, kakaopulver och hackad choklad i en kastrull och värm under omrörning tills chokladen har smält. Koka inte. Sila genom en sil.

  2. Lägg äggulorna i köksmaskinens skål, se till att vispen är fastsatt och vispa på hastighet 4 i 2 minuter.

  3. Sänk köksmaskinens hastighet till 2 och häll långsamt ned den varma (inte heta) chokladblandningen i äggblandningen. Då tempereras äggen. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och koka på medelvärme medan du rör om med en träsked. Grädden ska tjockna och ha samma konsistens som vaniljsås. Koka inte.

  4. Häll glassmeten i en lufttät behållare och kyl över natten.

  5. Sätt fast den frysta KitchenAid-skålen till glasstillverkning på köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla chokladglassblandningen i frysskålen medan köksmaskinen körs. Rör glassblandningen i köksmaskinen i 14 minuter. Tillsätt salt och rör om i ytterligare 2 minuter. Häll glassen i en behållare och ställ den i frysen i 2–4 timmar. Serveringsförslag: Servera som en glassandwich.