Chocolate chip cookies
Med din köksmaskin från KitchenAid blir det enkelt att baka kakor med det här kakreceptet. Stilla ditt sug efter sötsaker genom att lära dig hur du gör mjuka och knapriga chocolate chip cookies.
Chocolate chip cookies
Med din köksmaskin från KitchenAid blir det enkelt att baka kakor med det här kakreceptet. Stilla ditt sug efter sötsaker genom att lära dig hur du gör mjuka och knapriga chocolate chip cookies.
Redskap
Ingredienser
225 g kallt osaltat smör, skuret i kuber
220 g ljust farinsocker
150 g strösocker
2 stora ägg, kalla
2 tsk vaniljextrakt
310 g oblekt vetemjöl
25 g havregryn
1 tsk havssalt
1 tsk bikarbonat
260 g mörk eller lite ljusare chokladbitar
Steg för steg
Det här receptet blir ungefär 40 kakor.
Förvärm ugnen till 190 °C. Täck bakformar med bakplåtspapper.
Fäst flatblandaren på köksmaskinen. Tillsätt smör i kuber och båda sockersorterna i skålen, vrid till omrörningshastighet i 1 minut och öka gradvis till hastighet 4 i 1 till 2 minuter till. Blanda inte för mycket, kakdegen ska vara kall. Skrapa ner skålens sidor, tillsätt ägg och vanilj och blanda på hastighet 4 tills det går ihop, cirka 1 minut.
Blanda mjöl, havregryn, salt och bikarbonat i en separat skål. Tillsätt mjölblandningen i köksmaskinens skål och blanda på omrörningshastighet tills allt mjöl är inblandat. Tillsätt chokladbitar och blanda på omrörningshastighet tills chokladbitarna har blandats in.
Häll ungefär 2 rundade matskedar deg per kaka på de förberedda bakplåtarna, med ungefär 5 cm mellanrum. Grädda tills bottnarna är gyllenbruna, cirka 10–12 minuter, och rotera plåtarna efter halva bakningstiden. Ta ut ur ugnen och låt vila 3 till 5 minuter innan du för över dem till bakgaller för att svalna. Låt bakplåtarna svalna helt innan du bakar resten av degen.