Chipotledipp med svarta bönor
Chipotledipp med svarta bönor
Redskap
Ingredienser
1 msk olivolja
1/2 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
425 ml svarta bönor, avrunna och sköljda
ett halvt knippe färska korianderblad och stjälkar
1 chipotle-chili med adobosås
2 msk färsk limesaft
1 msk havssalt
3 msk vatten
Steg för steg
Värm olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och tillaga under omrörning i ca 5 minuter tills de mjuknat.
Blanda lökblandning, bönor, koriander, chipotle och sås, limejuice och salt i blenderkannan till KitchenAid ARTISAN Power Plus-blendern. Sätt fast locket och vrid ratten till hastighet 1. Öka hastigheten långsamt till hastighet 4. Mixa och använd Flex Edge-packaren för att pressa ned ingredienserna tills de har mixats till bitar i cirka 30 sekunder. Tillsätt vatten och fortsätt att mixa i ca 30 sekunder tills blandningen är slät.
Om dippsåsen är för tjock kan du mixa den med en skvätt vatten. Smaka och justera kryddningen med salt. Servera omedelbart eller förvara den i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.
Chipotles är torkade, rökta jalapeños, och såsen är en syrlig puré av tomat, vitlök och kryddor. Leta efter den här konserverade paprikan på hyllorna med latinamerikansk mat i de flesta välsorterade stormarknaderna. Servera dippsåsen garnerad med smulad färskost och hackade tomater och med massor av tortillachips att dippa.